sunnuntai 15. tammikuuta 2012

hey wait - i've got a new complaint!

                    Iina tässä hei, tulin jälleen jakamaan kanssanne vihaisia mielipiteitäni


Tätä ennen tosin varoitan siitä, että kirjotus on tehty vittuuntuneessa mielentilassa. Tiedän ja tiedostan että nää on tuhat kertaa koluttuja aiheita, mutta koska oon ehkä hiukan naiivi immeinen, jaksan järkyttyä kerta toisensa perää siitä miten laajalle levinneitä mun mielestäni monet tosi vääristyneet ajattelumallit onkaa.
Joka tapauksessa kirjotus on kärjistetty ja ehkä yleistävä, suodattakaa lukemaanne terveellä järjellä toisin kuin minä teen.

Eli.
Ihmisissä alkaa tätä nykyä näkyä tosi yököttäviä piirteitä. Netistä sen näkee jos jostain. Helvetin monet ihmiset on täysin sisäänpäinkääntyneitä ja erilaisuudenpelkosia eikä kelaa paskaakaan sanomisiaan.
Vielä ihmeellisempää on se, että Facebookin myötä jengi tekee sitä tätä nykyä viel ihan omalla nimellään! Onha se edistystä sinänsä ja tuo nettikeskusteluihi realismin ja järjen hivenen, mut sitte toisaalta taas... kun avoimen rasistisia tai muuten järjettömiä kommentteja tupsahtelee nimimerkillä Anonyymi, jää edes pieni toivo siitä elämään, et kyse olis pelkästä provosta tai muusta pelleilystä.



Tää kuva löyty joltain meemivitsisivustolta otsikon "Jealousy" alla. Eka meinasin ohittaa kuivana läppänä ihmeempiä miettimättä, mut sitten silmät osu kommentteihi. Moni niistä liitty Katy Perryn kuolaamiseen (okei, tunnustan... toi perse on aika uskomaton) mutta huomattavasti sitä useempi keskitty rienaamaan tota reunassa olevaa muijaa. Mun teki tosissaan vähän pahaa lukea sitä, koska toi nainen ei varmasti oo tahtonu tulla kuvatuks tossa tilanteessa ja pilkatuks elämättömien facedatisten toimesta. Miten helvetissä ylipaino voi vähentää toisen ihmisyyttä - tai yhtään sen paremmin tehdä mahdottomuudeks olla kaunis? Kertokaa mulle vaikka heti.
Nää nykykäsitykset on ihan vitunmoista paskaa, pelkkää sairauden ihannointia ja valtavan osan normaaleista, terveistä ihmisistä pois sulkevaa ajattelua. Herätkää nyt jumalauta ja kattokaa ite peiliin, en ihan oikeesti jaksa uskoa että kaikki ne haukkujat oli ite ulkomuodoltaa Katy Perryn tasoa. Vittu että ottaa päähän ku tää ei todellakaa ollu ainoa esimerkki aiheesta... musta tuntuu että meiän ajattelu on kaiken tän laihdutuspaskan pakkosyöttämisen johdosta häiriintyny. Isokokonen, pyöree, normaali tai rehellisesti läski ei kelpaa tässä yhteiskunnassa enää. Aina on oltava, just niin, laiha. Tikku. Anorektikko.
Toi sana tiivistää koko paskan. Pahimmillaa kuolemaan johtava (elämän jo kauan ennen sitä tuhoava) sairaus on tätä nykyä teinien käyttämä sana kehumisen yhteydessä. Siis synonyymi kauniille! Tähän on törmätty jokunen kerta ja se oksettaa mua... ihan todella.

Muutenki ihmiset vihaa nykyää ihan liikaa. Ihmiset pelkää. Se on mun mielestä ahdistavaa. Kokonaisen ihmisryhmät tuomitaan vaan siitä syystä, että tarpeeks moni saman värinen on tehny mokia.
Ei kaikki mannet pölli.
Ei kaikki somalit oo väkivaltarikollisia.
Ylipäätään kaikki maahanmuuttajat ei oo pelkkiä pummeja jotka vie sun, niin vitun ahkeran suomalaisen vaivalla hankitut rahat. Tottakai kaikissa ihmisryhmissä on omat paskat yksilönsä, mut se koskee kyllä sitten aivan kaikkia eikä vaan osaa. Sitä paitsi ilman töitä tekeviä ulkomaalasia Suomi ei tulevaisuudessa ees tule selviämää. Tämän sais osa ihmisistä hyväksyä.
Karuinta on se että ihmiset jaksaa purnata kehitysmaihin lähetettävistä masseista. Vaikka on totta et meiän omassa maassa kaikki ei oo hyvin ja rahaa tarvitaan, ni jos nyt ihan oikeesti verrataan meidän ja niiden tilannetta niin realismi hoi...

Oon sen verran hippipaska et uskon maailman tarviivan enemmän välittämistä ja ihmisten välistä luottamusta. Ainaki ne tekee mun omasta elämästä helpompaa ja saa sen tuntumaa arvokkaammalta. Kannattaa kokeilla.

                                                       
terveisin Iina the angry bird


8 kommenttia:

  1. Oon aika samaa mieltä monesta jutusta mitä kirjotit. Mustakin on väärin että ihannoidaan liiallista laihuutta, mutta toisaalta on myös väärin, että hoikkien ihmisten painosta saa kuittailla ilman että ajatellaan että se ehkä loukkaa kyseistä ihmistä yhtä paljon, kuin jos kyseessä olisi ylipainoinen ihminen. Mitä vitun väliä sillä ylipäätänsä on, paljonko painaa? Ite oon ollu koko ikäni alipainoinen, vaikka syön paljon enemmän kuin muut ja liikun vähemmän yms koska mulla on nopea aineenvaihdunta. Joskus menee hermo ihmisiin ketä sanoo "voi ootpa sä laiha", koska en sano että se on mitenkään kovin ihannoitava asia. Ei meinaa löytää oikean kokosia vaatteita jne. En meinaa kuitenkaan et välttämättä haluisin olla paljoa lihavampi, koska oon tottunut elään tän kokosena (onneks on muutenki nyt tasottunu tää, kuhan ei ihan näi hoikka ois nii ois jees). Ite paheksun liiallista lihavuutta siinä missä laihuuttakin, mut koitan muistaa et kyseessä voi olla joku perinnöllinen juttu. Miks pitää ylipäätänsä nykymaailmas ihannoida jotain tiettyä painoa, miksei kaikki ois jees kuhan ei oo terveydelle haitallista. Miksei mainoksissa yms vois olla kaiken kokosia ihmisiä?

    Oho menipä pitkäks ja tuli varmaa aika sekava mut :DD

    VastaaPoista
  2. Heidi, tajusin pointtis hyvin ja jos jossain kohtaa mun tekstiä toin ilmi ettei laiha voi olla kaunis tai et alipainoisuus olis rumaa/väärin, niin en todellakaan tarkottanu sanoa asiaa niin ja korjaan sen nyt. Mun mielestä laiha tai normaalipainon alittava voi olla erittäin kaunis, mutta ku sanoin että sairauden ihannointi on inhottavaa, puhuin syömishäiriöistä enkä luontasesta/terveydelle vaarattomasta laihuudesta.
    "Miks pitää ylipäätänsä nykymaailmas ihannoida jotain tiettyä painoa, miksei kaikki ois jees kuhan ei oo terveydelle haitallista." <- tiivistit tossa lauseessa täydellisesti sen mitä yritän sanoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aattelinki ettet oikeesti varmaan meinannu sitä ihan noin, nimittäin itekki tulee sanottua vihasena kaikkee mitä ei oo aatellu iha loppuun asti :D

      Poista
  3. sairas maailma. kiinnostais tietää, mistä on lähtösin tää ajattelutapa, jonka mukaan laiha ihminen on yhtä ku parempi ihminen. totta silti toi heidinkin pointti, ei oo yhtään sen hyväksyttävämpää huomauttaa alipainosta ku ylipainosta.

    on silti aika oksettavaa kuunneltavaa, ku ihmisten kommentit tyyliin marilyn monroesta on luokkaa "on se kaunis, mut hyyyyi ku läski!"... mitä?

    VastaaPoista
  4. Ajatusmallit heittää aina puolelta toiselle. 1800-luvulla naiset olivat kauneimmillaan kun olivat pyöreitä ja rintavia, koska se kertoi varakkuudesta, koska oli varaa ostaa ruokaa. Nykyään laihduttaminen kertoo itsekurista ja "vahvuudesta", mikä mielestäni on täysin väärä käsite. Ihminen ei voi olla henkisesti vahva, jossei se voi olla sitä mitä on. Tai sitten kohentamaan esimerkiksi omaa kuntoaan terveellisissä rajoissa. Ihminen ei ole silloin terve, jos se heittelehtii puolelta toiselle.

    Mutta tää yhteiskunta ei tuu koskaan olemaan terve. Myönnän pelkääväni osia manneista, koska meillä on niitä käynyt ryöstöretkillä. Mutta se onkin pinttynyt kuva, mistä haluaisin eroon. Koska ihan samalla tavalla, kun haluaisin homot hyväksyttävän ihmisinä, haluaisin myös eri maalaiset, eri ikäiset, eri väriste hyväksyttävän ihmisinä. Koska samaa rotua tässä ollaan, eikä eläimetkään toisiaan syrji minkään pinnallisen piirteen takia. Se on vain ihmiselle ominainen piirre.

    Noista kehitysmaan rahoista tuli vain mieleen, että kyllä niillä rahoilla voitaisiin ensin auttaa omaa maata ja syrjäytyneitä nuoria, vaikka hyväähän sillä tarkoitetaan. Suurin osa kehitysmaista on vain niin korruptoituneita, että ne rahat eivät koskaan pääse perille. Kummilapsi toimintaa tuen täysillä, koska silloin raha menee suoraan sille lapselle, eikä niille sotapääliköille ja muille ylhäisille tasoille. On sekin sairasta nostaa itsensä niin paljon muiden yläpuolelle, että voi riistää kehitysavun muilta ihmisiltä.

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, ihana vihainen iina! tykkään tyylistäsi todella ja olet aivan oikeassa, eikä näistä asioista voi puhua liikaa!! jään lukemaan. Jatka samaan malliin!!<3

    VastaaPoista
  6. Essi, on kyl tosiaan olennainen pointti et läheskään kaikki raha ei mee sinne minne pitäis, ja se on yks asia mikä kaipaa ihan helvetin pikaista korjaamista (mutta on vitusti liian paljon helpommin sanottu kun tehty), mutta tää ei ole edes se pointti mistä suurin osa ihmisistä ajattelemattomuuksissaan valittaa - ne vaan kokee ettei kaikista paskaosaisimmat ansaitse apua kun ei oo tehnyt mitään meiän hyväksi, pummivat vaan. Oon nähnyt tällasia kirjotuksia ihan liikaa.
    Ja niinhän se on et Suomessa ei esimerkiks vanhukset ja nuoret liian usein saa asiaankuuluvaa hoitoa ja hoito- ja sairaala-aloilla menee muutenki kaikki päin persettä... mut ihan jo pelkästään omaan maahan sijoitettavat rahat pitäis syynätä huolellisemmin koska ei täällä sisälläkään kaikki sijoituksen kohteet ihan kuoleman tärkeitä oo olleet, ilman että ruvetaan miettimään muualle laitettuihin rahoihin asti.

    Kopio, kiitos ihan hurjasti. Tosi tsemppaava kommentti, aion kyl yrittää parhaani! :)

    VastaaPoista